CHARAKTERYSTYKA KANDYDATÓW: Oferta skierowana jest do osób posiadających wyższe wykształcenie z przygotowaniem pedagogicznym.

Absolwent kierunku uzyska wiedzę i umiejętności z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz technologii przygotowania potraw. Będzie on przygotowany m.in. do:

  1. pracy nauczyciela w zakresie planowania i przygotowania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet zgodnie z obowiązującą klasyfikacją,
  2. oceny stanu odżywienia,
  3. kontrolowania produktów żywnościowych i warunków ich przechowywania,
  4. organizowania żywienia indywidualnego i leczniczego dostosowanego do wieku i stanu zdrowia człowieka  

CZAS TRWANIA: Studia trwają trzy semestry. 

ORGANIZACJA STUDIÓW: 40 procent zajęć odbywa się na platformie e-learningowej w formie wykładów

 

Zapraszamy do rejestracji on-line
tel.: 668 487 741
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.