Zapraszamy na nowe studia podyplomowe: Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym

Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym– nowość

Zapraszamy do wzięcia udziału w szkoleniach/studiach podyplomowych z możliwością dofinansowania ze środków UE w ramach projektów grantowych. Projekt kierowany jest do osób dorosłych zainteresowanych podwyższeniem umiejętności oraz nabyciem lub zmianą posiadanych kwalifikacji i poziomu wykształcenia. W jego ramach można uzyskać dofinansowanie w wysokości aż 90% wartości grantu. Uczestnik zatem ponosi tylko 10% czesne (przy uzyskaniu dofinansowania).

 

Cel studiów: Studia podyplomowe mają na celu przygotowanie wysokiej klasy specjalistów, posiadających wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności i umiejętności stosowania narzędzi i technik zarządzania organizacją oraz metod doskonalenia przyjętych rozwiązań.

 

Dodatkowe korzyści: CERTYFIKATY:

Absolwent uzyskuje uznawane certyfikaty:

  • „Certyfikat audytora wewnętrznego przemysłu spożywczego",
  • „Certyfikat audytora wewnętrznego systemu GMP/GHP i HACCP według normy ISO 22000",
  • Certyfikat „Przedstawiciel Kierownictwa ds. systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 9001:2008 (Pełnomocników ds. Jakości)",
  • Certyfikat „Specjalista ds. BRC”,
  • Certyfikat „Specjalista ds. IFS”

 

Adresaci studiów:

Studia podyplomowe są skierowane do wszystkich, którzy chcą prowadzić lub prowadzą działalność w branży spożywczej, a także pracowników lub aplikantów tychże jednostek, szczególnie do osób odpowiedzialnych za zapewnienie bezpieczeństwa żywności, kadry zarządzającej (na wszystkich szczeblach w zakładach produkcyjnych), a także wszystkich osób zainteresowanych zapewnieniem bezpieczeństwa i powtarzalnej jakości żywności

 

Zagadnienia tematyczne:

  1. Wymagania prawne
  2. Zagrożenia w żywności – mikrobiologiczne, chemiczne, alergeny
  3. Podstawy projektowania linii technologicznych oraz nowych produktów spożywczych
  4. Zarządzanie w procesie produkcyjnym
  5. Dobre praktyki i zasady HACCP jako obligatoryjne metody w przemyśle spożywczym
  6. Dobrowolne systemy zarządzania jakością
  7. Audyt – jako metoda weryfikacji
  8. Pełnomocnik jakości
  9. Standardy żywnościowe sieciowe i konsumenckie
  10. Ocena ryzyka, food defense, autentyczność i znakowanie żywności – narzędzia w zapewnieniu bezpieczeństwa

 

Czas trwania: dwa semestry

Organizacja studiów: 40% zajęć odbywa się na platformie e-learningowej

Liczba godzin – 250 .

Koszt: 9000 zł.

 

Zapraszamy do rejestracji on-line
tel.: 668 487 741
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.